Meubilair en Decoratie

Duurzame meubels

Meubelen zijn de kunst van het organiseren en verfraaien van een ruimte. Het bestaat uit tafels, stoelen, bedden, kisten en banken. In de meest algemene zin is een meubel een machinaal vervaardigd voorwerp, een vervaardigde structuur bestemd voor gebruik binnenshuis. Het behoort tot de kunst van de individueel gekozen en gespecialiseerde vervaardiging, bedoeld voor kerken en hoven. Het omvat een uitgebreid gamma van structuren voor huishoudelijk en commercieel gebruik.

Meubilair is pas compleet als het voldoet aan de eisen van de gebruikers. De schoonheid en bruikbaarheid van elk interieur kan sterk worden verbeterd door de keuze en plaatsing van meubilair. Het soort meubilair dat we kiezen wordt bepaald door drie factoren – plaatsing, keuze en decoratie van de ruimte. De meest fundamentele eis is plaatsing en plaatsing is van de beschikbare ruimte naar de plaats, functie van gebruik. Hierna denkt men aan het gebruik dat het meubilair zal dienen. U kunt bijvoorbeeld een bed nodig hebben om uw gasten te ontvangen. Aan deze behoefte zal worden voldaan door het bed in de slaapkamer te plaatsen. In veel gevallen is de beste plaats voor een slaapkamermeubel een hoek.

Een ander punt waarmee rekening moet worden gehouden als u op zoek bent naar meubilair is de inrichting van de ruimte. Ruimteplanning en binnenhuisarchitectuur zijn zeer belangrijke elementen van de architectuur, en zijn in feite niet minder dan het verschil tussen een amateuristisch kunstwerk en een professionele prestatie. Overweeg het gebruik van meubilair om een bestaande ruimte te verfraaien en een nieuw leven in te blazen. Meubels en accessoires kunnen worden gebruikt om de schoonheid en orde van een kamer of een appartement te verfraaien of te verslechteren. Het ontwerpen van een binnenruimte voor een optimaal gebruik en om te voldoen aan de eisen van de bewoners is de taak van een meubel- en interieurontwerper. Meubelen en decoratie zijn twee verschillende dingen, maar er is nog een andere overeenkomst. Binnenhuisarchitectuur is in wezen een kunst van optische, of esthetische, organisatie van verschillende elementen van het ontwerp om het beoogde effect te bereiken. Binnenhuisarchitectuur omvat de planning, de keuze en de decoratie van de wanden, plafonds en vloeren van een gebouw. De basisstappen van een succesvolle binnenhuisarchitectuur zijn: –

1. Evaluatie van de ruimte beproefd en getest.

2. Schetsen van het ontwerp.

3. Het ontwikkelen van elementen van het ontwerp volgens praktische overwegingen.

4. Harmonie tussen de verschillende elementen van het ontwerp, met inbegrip van kleuren, verlichting, meubilair, enz. De vergelijking van de ene baan met de andere kan worden ge├»llustreerd aan de hand van de volgende vergelijking van twee geslaagde meubelontwerpen. Bestaand interieur. Het (interieur design) is waar we leven!” Goed gebruik van timmerwerk, goed gebruik van lijstwerk en architectonische details. Bestaande vloer en muren. gemiddeld en goed uitgebalanceerd gebruik van rechthoekige en vierkante commercialementen. Opmerking: Veel interieurs lijden onder een gebrek aan kleur op de vloer, een gebrek aan rommelvrije zones, en een gebrek aan gezelligheid. Meubilair & decoratie

Meubilair wordt vaak verward met decoratie. Deze twee zijn echter heel verschillend van elkaar. Meubelen zijn gebouwd om zwaar te worden belast – zwaarder dan decoratie. Het is niet ontworpen om na verloop van tijd te “patineren”, in tegenstelling tot decoratie. Wat de tarieven voor meubilair en decoratie ook mogen zijn, voor de bewuste consument kost het altijd meer om goed meubilair te kopen dan goed uitziende meubels. Het meubilair is robuust, gebouwd om een leven lang mee te gaan, met een minimum aan onderhoud. Meubelen stellen de huiseigenaar ook in staat de “look” te zeggen die hij voor het huis wenst zonder dag in dag uit bezig te zijn met het bedenken en kiezen van verschillende dingen. Meubelen zijn “kant-en-klaar” en “van de plank” – u hoeft er alleen maar naar op zoek te gaan. Meubilair is de bouwsteen van elk huis. Dit feit is zo vanzelfsprekend dat meubilair vaak wordt beschouwd als de eerste en belangrijkste investering voor een nieuwe woning. Na het zien van de “allure van meubels”, zeggen consumenten praktisch “die moet ik gewoon hebben”.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.