Wat is een ronde?

White Wash buffetkasten

Dressoirs zijn er in vele verschillende vormen en maten, en hebben een verscheidenheid aan decoratieve elementen. Het belangrijkste onderdeel van een dressoir is een buffetkast met ofwel laden voor opbergruimte ofwel planken achter glazen deuren. Het kan ook een porseleinkast bevatten die speciale stukken met porselein, kristal en een groot aantal andere voorwerpen kan opbergen. Enkele van de andere functies zijn spiegels of kandelaars, of een display gebied voor verse bloemen rechtstreeks uit de tuin.

Meer traditionele vormen zijn onder meer de rechthoek. Deze zijn vooral nuttig voor mensen die behoefte hebben aan een grote, traditioneel ogende stuk dat recht kan passen tegen de muur in een kamer van het huis. Rechthoekige dressoirs hebben poten en zijn vrij stevig. Er zijn echter meer stijlen van de rechthoekige ook. Eigentijdse exemplaren zijn gebruikelijk geworden, waarbij het midden van de rechthoek langwerpig is; ovaalvormige exemplaren worden ook vaak gevonden.

Een variant die de laatste jaren is verschenen is die van de ronde vorm, waardoor het esthetisch aantrekkelijker en ook een beetje minder gebruikelijk. Een rond dressoir kan een beetje moeilijker te verplaatsen zijn, en zijn meestal vastgelijmd waardoor ze een beetje minder draagbaar zijn. Een ronde dressoir is meestal langer dan een rechthoekige, en het middelpunt wordt ingesteld op de top van de console tafel. Deze stijl maakt het gebruikelijk om een ronde dressoir in een grote foyer of entree te hebben. Een tafel geplaatst achter een grote spiegel creëert een klassieke sculptuur-achtige uitstraling.

Zoals de naam al zegt, staat een dressoir meestal in de hoek van een kamer, en wordt het gebruikt om kopjes, borden, bestek en kleinere voorwerpen op te zetten. Een dressoir is een uitstekende plek om rommel te voorkomen door alles op één plaats te bewaren. Bovendien zijn dressoirs meestal voorzien van glazen planken, en helpen zilverwerk en opruimspullen te bewaren. Sommige huizen met veel media-elektronica zijn ontworpen met een dressoir in de hoek ook, om de hoeveelheid elektronica en elektronische stof en puin dat wordt verspreid over de vloer te minimaliseren.

Terwijl een klein dressoir in inches meet, is een groot dressoir bijna dubbel zo lang. De meeste grote dressoirs zijn versierd met planken of display ruimte, en soms met een servieskast. Ze zijn meestal gemaakt van hout, maar kan ook worden gevonden in prachtige fineer, en gewaardeerde bezittingen ook. Grote dressoirs geven een indrukwekkend en indrukwekkend gevoel aan de kamer. De grote, esthetische dressoir is in wezen een meer artistieke, sier stuk, en is een favoriet bij vele soorten huiseigenaren. Een nieuw ontwerp van het dressoir is functioneel en nuttig. Met meer functionaliteit komt uitgedrukt doel. Met dit nieuwe ontwerp kan een dressoir fungeren als buffet, vitrinekast, mediacentrum en nog veel meer. Met alle verschillende stijlen en functies zal een groot dressoir een uitstekende aanvulling zijn op elk huis.

Lees meer

White Wash meubelen

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.